Sportschieten

Sportschieten is een groeiende sport. Voor zowel jong als oud. Een sport die te beoefenen is op veel niveaus: Van topsport tot recreatief. Nederland telt op dit moment ca. 40.000 sportschutters. Al deze schutters zijn aangesloten bij het overkoepeld orgaan: De Koninklijke Schietsport Organisatie. De K.N.S.A.

Bij het sportschieten zijn meerdere zaken van belang. Het vergt bijvoorbeeld een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratie.
Om een topschutter te worden, zul je veel moeten oefenen. Binnen onze vereniging is ruimte voor schutters op alle niveaus. Heb je nog nooit geschoten ook dan kun je bij ons terecht. Wij beschikken over coaches die je alle beginselen en technieken van het schieten kunnen leren. Je zult zien dat naarmate je meer oefent, je steeds beter wordt en meer plezier in het schieten krijgt.

Veiligheid

Wie sportschiet, zal vast vaststellen dat veiligheid van absolute prioriteit is. Juist daardoor is het ook één van de veiligste sporten.
De vereniging hanteert diverse (veiligheids-)reglementen waarop tijdens de oefening van de sport strikt wordt toegezien door de K.N.S.A. getrainde coaches.