Sportschieten is een groeiende sport in Nederland geschikt voor jong en oud! Een sport te beoefenen op vele niveaus: Van topsportniveau tot recreatief. Nederland telt op dit moment ongeveer 40.000 sportschutters. Al deze sportschutters zijn aangesloten bij het overkoepelende orgaan: De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. Oftewel de K.N.S.A.

Bij het sportschieten zijn meerdere zaken van belang. Het vergt bijvoorbeeld een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Om een topschutter te worden zal je veel moeten oefenen.

Op onze vereniging is er ruimte voor schutters van alle niveaus. Dus zelfs als je nog nooit geschoten hebt kan je bij ons terecht. Wij hebben speciale coaches die alle basistechnieken en beginselen van het schieten kunnen aanleren. Je zult zien dat naarmate je meer oefent je steeds beter zult worden en natuurlijk steeds meer plezier krijgt in het schieten.

Veiligheid

Het belangrijkste onderdeel van de schietsport is de veiligheid. Het is daarom ook één van de veiligste sporten in ons land. De vereniging hanteert verschillende (veiligheids-)reglementen en heeft door de K.N.S.A. getrainde coaches.

Schietsportonderdelen & Wapens

Voor de beoefening van de schietsport heb je een (vuur)wapen nodig. Per schietsportonderdeel verschilt het welk type wapen je moet gebruiken. Klikt voor meer informatie over de specifieke typen wapens op de afzonderlijke onderdelen: Luchtdruk, Geweer, Pistool, Historisch Wapen.

Voor de meeste wapens heb je een vergunning nodig. Een beginnend sportschutter mag echter volgens de Nederlandse wetgeving nog niet zelf een wapen kopen. Wel is het mogelijk om een luchtdrukwapen te kopen. Met een luchtdrukwapen kunnen diverse onderdelen worden beoefend. Bijvoorbeeld het pistool of geweerschieten gaat uitstekend met een luchtwapen.

Een schutter kan ook gebruik maken van een verenigingswapen. Dit is vuurwapen dat eigendom is van de vereniging. Een lid dat nog niet over een eigen wapen beschikt kan dus ook een wapen van de vereniging gebruiken. Het is dus niet noodzakelijk of verplicht om zelf een wapen aan te schaffen. Vaak doen schutters dit wel omdat ze dan vaker kunnen oefenen en een wapen perfect af te kunnen stellen.